Catalog de materiale

XPS TEHNONIKOL CARBON ECO penoplast

Penoplast extrudat “Carbon Eco” este obţinut prin înspumarea polistirenului topit, dup ace urmeaza recuperarea acestuia din extruder şi răcirea ulterioară a lui. Această tehnologie a fost inventată în America de Nord, de unde provine şi denumirea lui: XPS. Din punctul de vedere al materiei prime, penoplast extrudat este identic cu bine-cunoscutul penoplast expandat.

Diferenţa dintre cele două materiale constă în faptul că, penoplast expandat obişnuit constă din granule distincte fixate în mod termic, iar XPS-ul este o monostructură alcătuită din microcamere închise foarte mici. In cazul Penoplastului extrudat este practic imposibil de a distruge structura lor densă. Rezistenţa înaltă şi impermeabilitatea la apă a determinat domeniul de aplicare a acestui material, şi anume izolatia termică care necesită o rezistenţă ridicată la sarcinile fizice.

Deci Penoplast extrudat se foloseste la: izolatia termică a fundatiilor caselor şi clădirilor, a pardoselii, acoperisurilor, pardoseala frigiderelor industriale, şi chiar unele obiecte ale infrastructurii de transport – drumuri şi piste la aeroport. Penoplast Extrudat “Carbon Eco” are o reputatie foarte buna in Moldova- el este uşor, fiabil şi simplu de utilizat.

 Наименование параметра

CARBON ECO

 Прочность на сжатие при 10% линейной деформации, кПа

250 

 Теплопроводность при (25±5)0С, Вт/(м*К), не более

0,029 

 Теплопроводность в условиях эксплуатации «А и «Б», Вт/(м*К)

0,034 

 Группа горючести

Г4 

 Водопоглощение, %, не более

0,2 

 Модуль упругости, МПа

17 

 Коэффициент паропроницаемости, мг/(м.ч.Па)

0,011  

 Удельная теплоемкость, кДж/(кг.оС)

1,45 

 Предел прочности при изгибе, не менее, МПа

0,30 

 Плотность, кг/м3

35

 Температура эксплуатации, оС

0т -70 до +75 

 Толщина, мм

20,30,40,50,100 

 Длина, мм

1180,1200

 Ширина, мм

580,600

 

informazia-o-zenah