Încălzirea pereților și a acoperișului casei cu materiale TechnoNIKOLI

incalzirea peretilor si acoperisului caseiAtunci când pentru încălzire în perioada de iarnă este necesar să se răspândească sume foarte apreciabile, fiecare proprietar mai devreme sau mai târziu se gândește la încălzirea suplimentară a casei. Desigur, vorbim, în primul rând, despre încălzirea zidurilor și a acoperișului casei. Această metodă, atunci când este aplicată corect, dă o adăugare semnificativă în reținerea temperaturii dorite. Cum și ce este mai bine să se izoleze sediile din Moldova?

 

Ce trebuie de izolat în casă?

incalzirea acoperisului caseiDe obicei, când cineva folosește termenul "încălzirea pereților", presupune că izolația casei se face în afara peretelui. Adesea, acest lucru este corect, dar nu reflectă esența completă a imaginii. Termenul „izolare perete“ înseamnă izolarea complexului, și anume izolația se suprapune între camere, care sunt încălzite și care nu sunt încălzite, izolarea pardoselilor deasupra spațiilor de lichidare (pivniță, subsol sau garaj, care nu este încălzit), izolația acoperișului subsoluri și copertine clătit- spații - un pod sau un pod. Dacă toate cele de mai sus este îndeplinită, atunci putem spune că izolația peretelui casei realizată corect.

   

Izolarea pereților în interiorul camerei

izolarea peretilor in interiorul camereiIzolarea pereților în interiorul unei încăperi presupune că materialele termoizolante vor fi amplasate în interior pe pereți și sub acoperiș. Specificitatea izolației din interiorul clădirii este de așa natură încât poate fi efectuată în orice moment al anului, fără a acorda atenție vremii și temperaturii. Puteți folosi orice tehnologie și materiale, dar cel mai bine este să folosiți materialele pentru izolație de la compania "TechnoNIKOLI".
Un avantaj important al izolației interioare a pereților casei este faptul că fațada clădirii nu suferă, ceea ce este uneori factorul decisiv. Singurul dezavantaj al acestei metode de izolare este că spațiul util al camerei este pierdut, precum și posibila creștere a umidității dacă materialele de calitate scăzută au fost folosite sau tehnologia nu a fost observată. Dacă vă hotărâți să păstrați această metodă de încălzire a pereților casei dvs., merită să vă amintiți respectarea tehnologiei de izolație și utilizarea numai a materialelor de înaltă calitate, cum ar fi "TechnoNIKOLI".

 

Izolația în interiorul peretelui casei

izolatia in interiorul peretelui caseiIzolația în interiorul peretelui este foarte des folosită în casele nou construite. Această metodă implică așezarea materialelor termoizolante pe partea exterioară a peretelui casei, după care toate sunt căptușite cu cărămidă sau alt material cu care se confruntă. Această metodă păstrează perfect căldura din cameră, dar, din nefericire, este potrivită numai pentru casele nou construite. Dacă aplicați această metodă de încălzire a pereților pentru o casă deja construită, aceasta va determina o creștere a greutății structurii și necesitatea de a întări puterea fundației.

   

Încălzirea casei afară

incalzirea casei afaraCând pereții sunt izolați din exteriorul casei, aburul care se condensează în interiorul încăperii este îndepărtat la izolația exterioară, care are permeabilitatea necesară la vapori. Acest mod de încălzire nu permite ca căldura să iasă în afară, astfel încât temperatura pereților să crească la temperatura camerei, ceea ce menține căldura bine și nu permite zidului să moară. Un dezavantaj posibil al acestei metode de izolare a pereților este aceea că umezeala poate acumula în izolație, dar este rezolvată prin utilizarea de materiale de înaltă calitate, tencuieli și crearea unei fațade ventilate a casei.

 

Materiale pentru încălzirea pereților și acoperișului casei «TechnoNIKOLI»

Piața modernă a materialelor de construcție este umplută cu multe tipuri de materiale termoizolante, dintre care cele mai de înaltă calitate și populare sunt materialele companiei «TechnoNIKOLI»

- vata minerală - (sau vată de sticlă) a fost folosit destul de frecvent, dar acum este folosit din ce în ce mai rar datorită contracției cu o acumulare puternică de umiditate;

- plite bazaltice - au o conductivitate excelentă de căldură și nu arde;

- polistiren (penoplast) - un material foarte popular, dar, din păcate, foarte inflamabil;

- ecowool - este o celuloză care păstrează bine căldura și conține substanțe antiseptice de combatere a incendiilor, dar dezavantajul său este acela că absoarbe ușor umezeala.

Pe lângă acestea, există și multe alte materiale pentru izolarea pereților și a acoperișurilor și a caselor, de exemplu: plăci sau tapet din izolație de plută, tapet din polistiren expandat, fibrolite, tencuială termoizolantă din polistiren expandat etc. Dacă urmați tehnologia de instalare, oricare dintre aceste materiale contribuie la conservarea căldurii. Materialele de impermeabilizare, ventilație și materiale de calitate pentru încălzirea casei "TechnoNIKOLI" vor crea o atmosferă confortabilă în casa dvs. și vor economisi fonduri considerabile pentru încălzire.